Bedrijveninfogids
Bedrijveninfogids
Zoek en vind bedrijven bij u in de buurt of in een bepaalde regio

LANDSMAN EN TEUNE FINANCIEEL RAADGEVERS

de la Sablonierekade 18/19
8261JR, KAMPEN
Telefoon: 038-3335262
meer info >>
1.2Km

SOCIALE ZEKERHEID DE SOCIALE RAADSVROUW ADVIESBUREAU

Kreeft 6
8271KK, IJSSELMUIDEN
Telefoon: 038-3333842
meer info >>
3.0Km

WINKEL ADVIES & SUPPORT DE

Forelkolk 102
8017PK, ZWOLLE
Telefoon: 038-4601553
meer info >>
14.4Km

BRINKSMA CONSULTANCY

Cliviastraat 25
8012CT, ZWOLLE
Telefoon: 06-10324835
meer info >>
14.8Km

FICARE BV

Stadionplein 11
8025CP, ZWOLLE
Telefoon: 038-2100110
meer info >>
15.2Km


Financieel Adviesbureau informatie

Financiële vraagstukken kunnen ingewikkeld zijn. Het gaat vaak om grote bedragen en het betreft veelal producten die u maar een paar keer in uw leven aanschaft. Een financieel adviseur (financieel adviesbureau) kan daarbij van dienst zijn.

Bij een financieel adviesbureau wordt veelal een totaalpakket aan financiële diensten aangeboden; verzekeringen, hypotheken, pensioenen, sparen en lenen, zowel particulier als zakelijk. Een financieel adviesbureau treedt op als intermediair. Drie op de vier huishoudens en nagenoeg iedere Nederlandse onderneming heeft één of meer verzekeringen afgesloten via een intermediair.

Bij complexe financiële producten als beleggingen, hypotheken en levensverzekeringen kunnen verkeerde beslissingen enorme (geldelijke) schade aanrichten. Juist bij dat soort producten is advies aan te raden.

De aanbieders van dit soort complexe financiële producten hebben een zorgplicht. Volgens de WFT (Wet Financieel Toezicht) mogen zij geen complexe producten verkopen indien het product niet geschikt is. Wanneer iemand zonder advies een complex product bij een financieel adviseur wil kopen, dan zal er een kennistest worden afgenomen, om te bepalen of er voldoende kennis aanwezig is.

Aanbieder, adviseur of bemiddelaar?

Er bestaan verschillende soorten financieel dienstverleners:

  • Een aanbieder;
  • Een adviseur;
  • Een bemiddelaar.


  • 1. Een aanbieder levert een product, bijvoorbeeld een bankspaarrekening of een koopsompolis.
  • 2. Een adviseur zoekt voor u uit wat voor uw situatie een goede oplossing is.
  • 3. Een bemiddelaar sluit alleen de overeenkomst. U moet zelf aangeven wat u een goede oplossing vindt.


Banken en verzekeraars zijn in aanleg aanbieders. Zij leveren financiële producten. Indien zij adviseren aan klanten zijn zij ook adviseur en/of bemiddelaar. Als een aanbieder tevens adviseur is adviseren zij over het algemeen alleen over producten van die aanbieder.

Een tussenpersoon (of intermediair) is vaak zowel adviseur als bemiddelaar. Hij kan met verschillende aanbieders zaken doen.

Wat kost een financieel adviseur?

De kosten voor een advies verschillen nogal. Door het huidige provisieverbod op financiële producten zal een adviseur per uur, middels stuktarief en/of abonnementsvorm betaald dienen te worden. De eisen aan financieel advies zijn door de huidige wetgeving behoorlijk aangescherpt en er is nogal wat informatie nodig om een advies te mogen en kunnen geven. Daarnaast dient het gehele proces te worden vastgelegd. Daar gaan veel uren inzitten. De verwachting is dat advies steeds duurder zal worden.